Over de gebitswijzer

Op 11 november 2006 heeft de VLHT ter ere van haar 75-jarig bestaan een boek uitgegeven, waarin de vele mogelijkheden van het tandtechnische ambacht naar voren worden gebracht. Dit was in de jaren zeventig al eerder gedaan met de uitgave ‘Zicht op tanden’. Dit overzicht van tandtechnisch werk werd door tandartsen graag gebruikt bij de voorlichting aan de patiënt/consument, maar was helaas uitverkocht.

Dankzij de royale steun van het Hoofdbedrijfsschap Ambachten en enkele sponsors heeft de VLHT het boek in een nieuw jasje kunnen steken en opnieuw uit kunnen geven.

Het boek is zeer geschikt voor tandartsen om hun patiënten te informeren over de verschillende tandheelkundige/tandtechnische mogelijkheden. Daarnaast geeft het ook de patiënt inzicht in de bijdrage van de tandtechnicus in de tandheelkundige zorg, werk dat veelal plaatsvindt buiten het gezichtsveld van de patiënt. De Gebitswijzer levert zo een positieve bijdrage aan de bekendmaking van het beroep tandtechnicus.

Nieuwe leden van de VLHT ontvangen gratis een exemplaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra exemplaren bij te bestellen, bijvoorbeeld om cadeau te doen aan klanten.

Sinds het najaar van 2012 bestaat de Gebitswijzer ook in digitale vorm, als website.